Yoga For the Special Child ®Yoga for the Special Child®
Is een speciaal ontwikkelde methode door Sonia Sumar voor baby’s en kinderen met een (meervoudige) beperking. Met als doel yoga te kunnen geven voor verbetering van de concentratie, ademhaling, spierkracht, souplesse en balans. Daardoor kan de natuurlijke ontwikkeling van kinderen met special zorg verbeteren.
De yoga oefeningen worden liggend, zittend en/of staand aangeboden en zijn zacht en therapeutisch en gebaseerd op de Hatha yoga. De sessie wordt aangepast naar gelang de concentratie en aandacht van het kind.
Een sessie duurt 30 tot 45 min afhankelijk van de mogelijkheden van het kind.

De yoga sessies kunnen in de yogaschool of aan huis gegeven worden. Hieronder kun je een filmpje bekijken van een deel van een sessie met een kind.

intro yoga for the special child

Er zit een vast patroon in de oefeningen en de opbouw van de les. We beginnen met zingen van een mantra voor de focus en daarna het oefenen van de ademhaling, oogspieren en de yoga oefeningen. We eindigen met een eindontspanning. Door de herhaling komt er meer herkenning, verdieping en verbinding.
Verbinding en contact met het kind staat centraal in het samenwerken met het kind.

Deze mooie methode is zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, MCG kinderen (Meervoudig Complex Gehandicapten), Cerebrale Parese (hersenverlamming) ADHD, Autisme, hooggevoeligheid/hoogbegaafdheid en kinderen met leerproblemen. Yoga for the special child wordt zowel individueel als in groepsles aangeboden en kan zowel in de studio als op (thuis)locatie worden gegeven.

Voor vragen kun je contact opnemen met Annet en Anna-Greet via info@kinderyogadebloementuin.nl of bel Annet op 06-21 848 939.Lees ook

Buik in Balans yoga

Buik in Balans yoga kan gegeven worden aan kinderen met functionele buikpijn waarbij een arts geen lichamelijke oorzaak voor de buikpijn heeft gevonden en er al minimaal 2 maanden sprake is van aanvalsgewijze of continue buikpijn. Er gewerkt met oefeningen gericht op het ontspannen en loslaten.
De adem is daarbij een belangrijk onderdeel. Bij buikpijn houdt een kind vaak onbewust spanningen vast door te verkrampen, dit gaat vaak gecombineerd met het vasthouden van de adem wat extra spanning geeft en de buikpijn erger maakt. Bij Buik in Balans yoga leert een kind om te gaan met de ademhaling en in een bepaalde houding spanning los te laten.
Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar annet@kinderyogadebloementuin.nl of mij bellen op 06-21848939

De Buik in Balans wordt individueel gegeven. Bijdrage is 45 euro per les.

Kijk eens naar dit filmpje van Judith Deckers-Kocken, zij is de auteur van het boek Kinderbuik.

Reacties: " Ik voel mij heel rustig na de les"
" ik heb bijna geen buikpijn als ik bij Annet ben"

lees verder »

Adres
Kinderyoga de Bloementuin
Annet van de Rhee
St. Jorisveld 1
2023 GD Haarlem
06-21848939
info@kinderyogadebloementuin.nl