Individuele yoga

Voor sommige kinderen is het beter om yogales te krijgen zonder in een groep te zijn. Deze individuele yoga helpt kinderen die overmatig beweeglijk, of juist heel moe en energieloos zijn of last hebben van spanningsklachten, zoals; buikpijn, hoofdpijn, moeite met slapen, hooggevoeligheid, ADHD/ADD, Autisme.
Bij yoga op maat kan ik de yogalessen volledig op het kind afstemmen. Als er onbalans is dan kan doormiddel van speciale oefeningen uiteindelijk de balans weer terug gevonden worden. De yogalessen zijn gebaseerd op de Hatha yoga en bestaan uit concentratieoefeningen,oogoefeningen, ademoefeningen, yogaoefeningen, visualisatie/ meditatie.
Yoga helpt het kind om zijn eigen krachten te ontdekken en herkennen. Het belangrijke uitgangspunt is dat het kind zelf ontdekt wat hij nodig heeft en dit concreet maakt.

De les duurt driekwartier en de bijdrage is 45 euro per les.
Yogatherapeuten in Haarlem

Reactie: " ik wil voor altijd op yoga blijven!, het liefst wel 2x keer per week"
Recatie: " door de yogales hoeft Chiel in de avond eigenlijk geen melatonine meer voor het slapen gaan"Lees ook

Buik in Balans yoga

Buik in Balans yoga kan gegeven worden aan kinderen met functionele buikpijn waarbij een arts geen lichamelijke oorzaak voor de buikpijn heeft gevonden en er al minimaal 2 maanden sprake is van aanvalsgewijze of continue buikpijn. Er gewerkt met oefeningen gericht op het ontspannen en loslaten.
De adem is daarbij een belangrijk onderdeel. Bij buikpijn houdt een kind vaak onbewust spanningen vast door te verkrampen, dit gaat vaak gecombineerd met het vasthouden van de adem wat extra spanning geeft en de buikpijn erger maakt. Bij Buik in Balans yoga leert een kind om te gaan met de ademhaling en in een bepaalde houding spanning los te laten.
Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar annet@kinderyogadebloementuin.nl of mij bellen op 06-21848939

De Buik in Balans wordt individueel gegeven. Bijdrage is 45 euro per les.

Kijk eens naar dit filmpje van Judith Deckers-Kocken, zij is de auteur van het boek Kinderbuik.

Reacties: " Ik voel mij heel rustig na de les"
" ik heb bijna geen buikpijn als ik bij Annet ben"

lees verder »

Adres
Kinderyoga de Bloementuin
Annet van de Rhee
St. Jorisveld 1
2023 GD Haarlem
06-21848939
info@kinderyogadebloementuin.nl