De les

Je doet yogales met minimaal 4 kinderen en maximaal 8 kinderen in een groep. Dan is er genoeg aandacht voor jou en voor de andere kinderen. Ook kijk ik naar de leeftijden in de groep zodat het een les wordt die je aanspreekt. We beginnen de les met een kringgesprek zodat je iets kan vertellen wat je hebt meegemaakt of je bezigheid. Je mag altijd zelf weten of je dat wil. Daarna laat ik je rustiger worden door een aantal oefeningen waardoor je je beter kunt concentreren. Vervolgens neem ik je mee in een yogavontuur met elke les weer een ander onderwerp of verhaal, we doen dan veel Hatha-yoga oefeningen. Als we de les afsluiten lig je lekker met een dekentje en een kussentje om te luisteren naar een ontspannings verhaal. Aan het einde van de les krijg je wat te drinken te eten en tekenen en praten we over wat je hebt ervaren tijdens de les. aan het einde van elke les geef ik je een aantal oefeningen mee zodat je die thuis nog een keer kan doen als je daar zin in hebt!

Jouw yogales is het prettigst:

• met makkelijke kleding aan waar je goed in kunt bewegen
• met blote voeten zodat je voldoende grip hebt.
• als je op tijd bent zodat we op een ontspannen manier kunnen beginnen
• als je niet te veel eet voor de les
• als je naar de wc bent geweest en je handen hebt gewassen
• als je het mij laat weten als je je niet zo lekker voelt of als je geblesseerd bent

Lijkt het je leuk om kinderyoga te doen? doe dan een gratis proefles mee! Je kunt je daarna aanmelden voor een 10 lessenkaart.Lees ook

Wat is Kinderyoga?

Kinderyoga is er voor iedereen, voor meisjes en jongens. Je hoeft niet ergens per se last van te hebben. Ook om alleen plezier te maken ben je van harte welkom.

Wat is kinderyoga?

Je leert door Hatha yoga meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te krijgen. Niet alleen via yogahoudingen maar ook door spel, muziek, beweging, braingym, massage, meditatie, visualisatie en tekenen maak je een ontdekkingstocht met lichaam en je denken. Bij Kinderyoga is er geen competitie; het gaat er juist om dat je kunt zijn zoals je bent. Dat je plezier hebt in de les is het allerbelangrijkste!

Bij kinderyoga leer je je meer bewust te worden: bewust van je zelf, van je lichaam en je emoties, maar ook van je omgeving. We beleven samen een avontuur met thema’s zoals sprookjes, de seizoenen, dieren en misschien heb je zelf wel leuke ideeën!

Dit is wat kinderyoga zoal met je doet:

• stimuleert de verbeeldingskracht en creativiteit
• verbetert de motoriek
• je krijgt meer zelfvertrouwen, je voelt je sterker
• vergroot je zelfbewustzijn
• je voelt beter waar je grenzen liggen
• kan je aandacht en concentratie verbeteren
• is goed voor je algemene weerstand en je lichaamshouding
• maakt je lichaam soepeler en je voelt je meer ontspannen
• stimuleert de bloedsomloop en spijsvertering


lees verder »

Individuele yoga

Voor sommige kinderen is het beter om yogales te krijgen zonder in een groep te zijn. Deze individuele yoga helpt kinderen die overmatig beweeglijk, of juist heel moe en energieloos zijn of last hebben van spanningsklachten, zoals; buikpijn, hoofdpijn, moeite met slapen, hooggevoeligheid, ADHD/ADD, Autisme.
Bij yoga op maat kan ik de yogalessen volledig op het kind afstemmen. Als er onbalans is dan kan doormiddel van speciale oefeningen uiteindelijk de balans weer terug gevonden worden. De yogalessen zijn gebaseerd op de Hatha yoga en de Ayurveda typologie en bestaan uit concentratieoefeningen, ademoefeningen, yogaoefeningen, massage, visualisatie/ meditatie, verzorging en voedingsadvies.
Yoga helpt het kind om zijn eigen krachten te ontdekken en herkennen. Het belangrijke uitgangspunt is dat het kind zelf ontdekt wat hij nodig heeft en dit concreet maakt.

De les duurt driekwartier en de bijdrage is 45 euro per les.
Yogatherapeuten in Haarlem

Reactie: " ik wil voor altijd op yoga blijven!, het liefst wel 2x keer per week"
Recatie: " door de yogales hoeft Chiel in de avond eigenlijk geen melatonine meer voor het slapen gaan"

lees verder »

Yoga For the Special Child ®Yoga for the Special Child®
Is een speciaal ontwikkelde methode door Sonia Sumar voor baby’s en kinderen met een (meervoudige) beperking. Met als doel yoga te kunnen geven voor verbetering van de concentratie, ademhaling, spierkracht, souplesse en balans. Daardoor kan de natuurlijke ontwikkeling van kinderen met special zorg verbeteren.
De yoga oefeningen worden liggend, zittend en/of staand aangeboden en zijn zacht en therapeutisch en gebaseerd op de Hatha yoga. De sessie wordt aangepast naar gelang de concentratie en aandacht van het kind.
Een sessie duurt 30 tot 45 min afhankelijk van de mogelijkheden van het kind.

De yoga sessies kunnen in de yogaschool of aan huis gegeven worden. Hieronder kun je een filmpje bekijken van een deel van een sessie met een kind.

intro yoga for the special child

Er zit een vast patroon in de oefeningen en de opbouw van de les. We beginnen met zingen van een mantra voor de focus en daarna het oefenen van de ademhaling, oogspieren en de yoga oefeningen. We eindigen met een eindontspanning. Door de herhaling komt er meer herkenning, verdieping en verbinding.
Verbinding en contact met het kind staat centraal in het samenwerken met het kind.

Deze mooie methode is zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals Syndroom van Down, MCG kinderen (Meervoudig Complex Gehandicapten), Cerebrale Parese (hersenverlamming) ADHD, Autisme en kinderen met leerproblemen. Yoga for the special child wordt zowel individueel als in groepsles aangeboden en kan zowel in de studio als op (thuis)locatie worden gegeven.

Voor vragen kun je contact opnemen met Annet en Anna-Greet via info@kinderyogadebloementuin.nl of bel Annet op 06-21 848 939.

lees verder »

Buik in Balans yoga

Buik in Balans yoga kan gegeven worden aan kinderen met functionele buikpijn waarbij een arts geen lichamelijke oorzaak voor de buikpijn heeft gevonden en er al minimaal 2 maanden sprake is van aanvalsgewijze of continue buikpijn. Er gewerkt met oefeningen gericht op het ontspannen en loslaten.
De adem is daarbij een belangrijk onderdeel. Bij buikpijn houdt een kind vaak onbewust spanningen vast door te verkrampen, dit gaat vaak gecombineerd met het vasthouden van de adem wat extra spanning geeft en de buikpijn erger maakt. Bij Buik in Balans yoga leert een kind om te gaan met de ademhaling en in een bepaalde houding spanning los te laten.
Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar annet@kinderyogadebloementuin.nl of mij bellen op 06-21848939

De Buik in Balans wordt individueel gegeven. Bijdrage is dan 45 euro per les.

Kijk eens naar dit filmpje van Judith Deckers-Kocken, zij is de auteur van het boek Kinderbuik.

Reacties: " Ik voel mij heel rustig na de les"
" ik heb bijna geen buikpijn als ik bij Annet ben"

lees verder »

Adres
Kinderyoga de Bloementuin
Annet van de Rhee
St. Jorisveld 1
2023 GD Haarlem
06-21848939
info@kinderyogadebloementuin.nl